22 Kasım 2013 Cuma

MUHLAMA


ÇOK SEVERİM PEK ÇOK SEVERİM MUHLAMAYI EVDE YAPMA FİKRİ HİÇ AKLIMA GELMEMİŞTİ TAKİ ARKADAŞIM ELİF BANA KAHVALTIDA YAPANA DEK KEDİNİN KASABI İZLEMESİ MİSALİ İZLEDİM VE ERTESİ GÜN BENDE YAPTIM.OLDU GİBİ OLDU OLDU GÜZEL OLDU :) ELİMİZDE ORJİNAL TEREYAĞ VE MISIR UNU OLUNCA GÜZEL OLDU BİRDE ORJİNAL MİNCİ PEYNİRİ OLSAYDI TAM SÜPER OLACAKTI :) EN KISA ZAMANDA TEMİN EDİLİP ODA YAPILACAK.GELELİM ÖZLEMCE MUHLAMAYA

MALZEMELER
3 -4 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
2-3 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU
1 SU BARDAĞINA YAKIN ODA SICAKLIĞINDA SU
1 SU BARDAĞINDNA AZ KAŞAR PEYNİR RENDESİ
BİR MİKTAR TUZ

HAZIRLANIŞI

TEREYAĞI TAVADA ERİTELİM YANMADAN MISIR UNUNU EKLEYİP HAFİF KAVURALIM.YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK SUYUNU EKLEYELİM.TOPAKLANMAMASI İÇİN KARIŞTIRALIM.KIVAMA GELİNCE KISIK ATEŞTE ÜZER GÖZ GÖZ OLUP GÖZLERDEN TEREYAĞ ÇIKANA KADAR PİŞİRELİM.RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ EKLEYİP GÜZELCE KARIŞTIRALIM.VE KISIK ATEŞTE BİRAZ DİBİ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.BU ARADA TUZUNUDA EKLEYİN TABİ :)))) SICAK SICAK EKMEĞİ BANA BANA UZATA UZATA AFİYETLE YİYİN :)

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: