22 Kasım 2013 Cuma

ÇİKOLATALI MUFFİN CAKE

19 TANE KIZLI ERKEKLİ ÇOCUKLARIMA KEK YAPTIM.SEVE SEVE EĞLENEREK NEŞE İLE YESİNLER DİYE.İYİKİDE YAPMIŞIM ONLAR MUTLU BEN MUTLU OLDUM.HEPSİNİN AĞZINDAN "ELLERİNE SAĞLIK" "TEŞKKÜR EDERİM" YİNE YAP"  DEMESİ YOK MU ÇOK SEVİNDİM ÇOK.BEN SINIF ANNESİYİM ANAYIM BEN ANA :) YAPARIM TABİ GELELİM BU ŞİRİN BASİT MUFFİN CAKE LERE

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA
1.5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1/2 ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
1/2 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
ÜZERİ İÇİN DAMLA ÇİKOLATA

HAZIRLANIŞI

YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜK OLANA DEK ÇIRPALIM.ÖNCE SIVI SONRA DİĞER  MAZLEMELERİ EKLEYİP ÇIRPALIM.HAMURU KAĞIT KALIPLARIN YARISINI GEÇECEK ŞEKİLDE DOLDURALIM.KABARMA PAYI BIRAKALIM.ÜZERLERİNİ DAMLA ÇİKOLATA İLE SÜSLEYİP.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECE FIRINDA.40 DAKİKA PİŞİRELİM.KÜRDAN YÖNTEMİ İLE PİŞİP PİŞMEDİĞİNİ KONTROL EDELİM.

AFİYET OLSUN...

NOT:

1- HAMURU DİREK KAĞIDA KOYDUĞUNUZDA KAĞI YAYILIR VE TOP ŞEKLİ OLMAZ BUNUN İÇİN BE MUFFİN KALIPLARININ İÇİNE KAĞITLARI YERLEŞTİRİYOR SONRA HAMURU DÖKÜYORUM.ALÜMİNYUM MUFFİN KALIPLARI KULLANIYORUM.
2- MUTLAKA PİŞRİRKEN TELİN ÜZERİNDE PİŞİRİN TEPSİ SICAKLIĞI KESER VE ALT KISIMLARI YETERİ KADAR PİŞMEZ.
3- FIRINDA OLABİLDİĞİNCE ORTA YADA BİR ALT BÖLÜMDE OLSUN Kİ DİREK ISI ÇİKOLATALARI YAKMASIN.

1 yorum:

Ebruli dedi ki...

eline sağlık arkadaşım harika görünüyorlar mis gibi