17 Nisan 2013 Çarşamba

KADAYIFLI MUHALLEBİ



ÇOK ESKİ BİR TARİF YILLAR ÖNCE YAPMAYA BAŞLAMIŞTIM.DİĞER BLOG SAYFAMDA VAR AMA SAYFADA OLMAYAN BİR LEZZET.BİRAZDA ZAHMETLİ DİYE YAPMAYA ÜŞENDİĞİM BİR FEVKALADENİN FEVKİNDE BİR LEZZET.AMA ÇOK BÜYÜK BİR PÜF NOKTASI KEŞFETTİM.ARTIK BU TATLININ YAPIMI ÇOK KOLAY.ESKİ TARİFTE YAŞ KADAYIFI( YUFKACIDAN ALINAN YANİ )DONDURUCUYA 3-4 SAAT KOYUP DONDURUP SONRA KIRARAK KAVURMA İŞLEMİ YAPIYORDUM.FAKAT ÖYLE BİR KOL GÜCÜ GEREKİYORDUKİ KAS YAPIYORDUM BU İŞLEM SONUCU :) BİR YÖNDEN İYİ ASLINDA POZULAR OLUYORDU HANİ :) AMA PRTAİK ÖZLEM BU OLAYA BİR ÇÖZÜM BULDU :))) PİŞMİŞ KADAYIF SADECE ŞERBETLENMEK İÇİN BEKLEYEN KADAYIFTAN YAPIYORUM.VE LEZZETİND EHİÇ BİR DEĞİŞİKLİK OLMUYOR :)SİZEDE ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM.

MALZEMELER

200 GR HAZIR PİŞMİŞ PAKET KADAYIF
1 ÇAY BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
6 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
50 GR MARGARİN

1 LT SÜT
2 TÜRK KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
4 ÇORBA KAŞIĞI UN
2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
1 ADET YUMURTA
1 KUTU SIVI KREMA

HAZIRLANIŞI

HAZIR PİŞMİŞ KADAYIFI ELİMİZLE PARÇALIYORUZ.ZATEN HEMEN DAĞILIYORLAR.ŞEKER VE  MARGARİNİ EKLEYİP GENİŞ BİR TEFLON TENCEREDE ORTA HARLI ATEŞTE KAVURUYORUZ BU İŞLEM YAKLAŞIK 15 DAKİKA SÜRÜYOR.İYİCE ÇITIRLAŞAN KADAYIFLARA CEVİZ KIRIĞINI EKLEYİP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
KREMA HARİÇ MUHALLEBİ İÇİN TÜM MALZEMEYİ ORTA ATEŞTE PİŞİRİYORUZ.KOYULAŞAN MUHALLEBİYİ ILINMASI İÇİN BEKLETİYORUZ.ILINAN MUHALLEBİNİN İÇİNE 1 KUTU KREMAYI EKLEYİP MİKSER İLE ÇIRPIYORUZ.GENİŞ BİR CAM TEPSİYE ÇITIR KADAYIFIN YARISINI DÖKÜYORUZ TEPSİNİN HER YERİNE GELECEK ŞİKİLDE.ÜZERİNE MUHALLEBİYİ DÖKÜP KAŞIK SIRTI İLE DÜZLEŞTİRİYORUZ.KALAN KADAYIFIDA MUHALLEBİNİN ÜZERİEN EŞİT ŞEKİLDE DÖKÜP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.İYİCE DİNLENEN TATLIYI DİLİMLEYİP SERVİS YAPIYORUZ.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: