8 Nisan 2013 Pazartesi

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ


HAFTA SONU GEÇ KAHVALTININ ARDINDAN ŞÖYLE AKŞAM ÜSTÜ ÇAY EŞLİĞİNDE HAFİF BİR BÖREK EŞLİK ETTİ PAZAR GÜNÜMÜZE.MALÜM İSTANBULA BAHAR BİR TÜRLÜ GELMEK BİLMİYOR.BİR GÜN HAVA GÜNEŞLİ BİR GÜN YAĞMURLU.KABAN,MONT.CEKET,YELEK BOT ,ÇİZME ,BABET Mİ DERKEN HASTA OLMASAK BARİ.BİR AN ÖNCE KAVURUCU SICAKLARIN GELMESİ DİLEKLERİM İLEEEE HASRETLE BEKLİYORUM SENİ HAZİRAN,TEMMUZ,AĞUSTOS :)) GELELİM BÖREĞEEEE MALZEME MİKTARI BELİRTMİYORUM GÖZ KARARI :)

MALZEMELER

YUFKA
PASTIRMA
KAŞAR PEYNİR RENDESİ
1 ADET YUMURTA
BİR MİKTAR SÜT
GALETE UNU

HAZIRLANIŞI

BİR ADET YUFKAYI İKİYE KATLAYIP YARIM AY ŞEKLİNİ VERELİM.4 EŞİT ÜÇGEN PARÇAYA KESELİM.GENİŞ OLAN TARAFA BİR DİLİM PASTIRMA VE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ KOYALIM.KALIN KALIN GİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARALIM.YUMURTA VE SÜTÜ ÇIRPALIM.ÖNCE SIVI KARIŞIMA BULAYIP SONRA GALETE UNUNA BULAYALIM,HAFİF YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM.180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA HAFİF KIZARANA DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: