21 Mart 2013 Perşembe
DAMLA SAKIZ AROMALI ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE
ÖZLEMCE TARİFLER GURUR İLE SUNAR!!!! DAMAK ÇATLATAN GURMELERİN TADINI DAMAĞINDA BIRAKAN TÜRKİYE ÇAPINDA SES GETİREN MEŞHUR DAMLA SAAKIZLI ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE!!
BAL ARISI MELİSİM İLE KATILDIĞIMIZ SHOW TW DE YAYINLANAN " BENCE BENİM ANNEM" YARIŞMASINDA SES GETİREN TARİFİM.GURMEMİZ HALDUN TÜZEL'İN ONAYINDAN GEÇEN TARİFİMİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.BENİM İÇİN NASIL BİR MUTLULUKTU ANLATAMAM :)) YEMEK KİTABINDADA YAYINLANDIĞINDA MUTLULUĞUMA MUTLULUK KATILACAK İNŞALLAH..
MALZEMELER
ALT TABAN İÇİN
1 PAKET BURÇAK BİSKÜVİ
100 GR BECEL MARGARİN
İÇ MALZEME
500 GR LABNE PEYNİRİ
3 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 KUTU KREMA 200 ML
2,5 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
2 PAKET DR OETKER DAMLA SAKIZ AROMALI VANİLYA
ÇİKOLATA SOS İÇİN
1 PAKET DR OETKER BİTTER ÇİKOLATA SOSU
2 SU BARDAĞI SÜT
HAZIRLANIŞI
BİSKÜVİLER ROBOTTA UN HALİNE GETİRİLİP MARGARİN İLE YOĞURULUR.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ KELEPÇELİ KALIBIN TABANINA KAŞIK SIRTI İLE DÜZLEŞTİRİLEREK YAYILIR.İÇ MALZEME HAZIRLANANA DEK BUZDOLABINDA SOĞUTULUR.YUMURTA VE ŞEKER KREMA GİBİ OLANA DEK MİKSER İLE ÇIRPILIR.LABNE,KREMA,NİŞASTA VE DAMLA SAKIZ AROMALI VANİLYA EKLENEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR.SOĞUTULMUŞ KALIBA DÖKÜLÜR.ÖNCEDEN 175 DERECEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 15 DAKİKA,15 DAKİKANIN ARDINDAN FIRIN DERECESİ 130 A DÜŞÜRÜLEREK 1 SAAT DAHA PİŞİRİLİR.KESİNLİKLE FIRIN KAPAĞI AÇILMAZ VE FIRINDA SOĞUTULUR.ODA SICAKLIĞINA GELDİĞİNDE BUZDOLABINDA SOĞUTULUR.1 GECE DİNLENİRSE ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUR.SÜT VE TOZ ÇİKOLATA SOSU PİŞİRİLİR.SOĞUTULUR.SOĞUMUŞ OLAN CHEESECAKE ÜZERİNE DÖKÜLÜR.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
şuanda fırında umarım güzel olur :) tarif için teşekkürler...
şuanda fırında pişiyor umarım güzel olur :) tarif için teşekkürler..
İnşallah güzel olmuştur Serap hanım. Afiyet olsun
Kalıbın ölçüsü ve labnenin markasını alabilir miyim?
26 cm çapında kalıp kullandım. Trakya çiftlik vey pınar labne kullanıyorum.
Teşekkür ederim:)
Bugun TV de gorduktrn sonra inanilmaz canimiz istedi ve hemen yaptik.. Yedigim en guzel cheesecake.. Tarif icin tesekkurler..
Çok sevindim beğendiğinize afiyet olsun
merhaba, ben bu tarifi cok merak ediyorum,program sırasında cok övgü almıştı. bişey sormak istiyorum, kanalın sitesindeki tarifte 1,5 paket büsküvi diyor birde önce 130 derecede 1saat sonra 15 dk. 160 derece diyor.hangisinde daha iyi sonuç alırız yada yanlış mı yazılmış acaba?
Merhaba Çiğdem hanım blog sayfamdaki tarifi gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz.iyi günler :)
Merhaba, benim fırınım biraz ağır pişiriyor. Dedğiniz gb 1 sa pişirdim fakat rengi beyaz.Cheesecake daha önce hiç pişirmedim. Sizin resimdeki renk olmadı,bembeyaz.. Kızarmadı hiç. Pişmiş midir? :( teşekkürler
Sevgilerimle
Kübra
Kübra hanım merhaba, büyük ihtimal pişmiştir dereceyi yükseltin kontrol edip pembeleşene dek pişirmeye devam edin. Afiyet olsun...
Ozlem hanım,kitap çıkmış, ama bana henüz ulaşmadı, yayınlandımı yayınlanmadımı bilmiyorum. Ama buradan da ozellikle söylemek isterim ki, gerçekten mükemmeldi, Hatta olağanüstüydü,, Sağlıklı günler dileklerimle. Ayrıca geç bir yorumda bulanduğum içinde özür dilerim..
Haldun Bey güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Kitap çıktı ancak benim tarifim yayınlanmadı çok üzüldüm ama sağlık olsun sizin gibi bir Gurme tarafından beğenilmek 10 kitapta yayınlanmaya bedel.İyi akşamlar
marhaba,elinize saglik.bogurtlenli olarak cheesecake nasil yapariz.tesekkur ederim.
Yorum Gönder