19 Mart 2013 Salı
SICAK HELVA
BALIK YEDİKTEN SONRA NEDEN HELVA YENİR? ÇÜNKÜ BALIĞIN RUHUNA GİTSİN DİYE :))) ŞAKA BİR YANA NEDEN YENİR BİLMİYORUM AMA ÇOK GÜZEL OLDUĞU KESİN HELE BİRDE SICAK SICAK FIRINDAN YENİ ÇIKMIŞ OLUNCA MUHTEŞEM OLUR :) BENİM BALIK YEDİKTEN SONRA MUTLAKA YAPTIĞIM PRATİK BİR TATLIDIR.DENEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM :)
MALZEMELER
1 PAKET TAHİN HELVA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ADET LİMON
HAZIRLANIŞI
HELVAYI BIÇAK İLE KÜÇÜK PARÇALARA BÖLELİM VE ÇATAL YARDIMI İLE EZELİM YAVAŞ YAVAŞ SÜTÜ İLAVE EDİP KOYU HOMAJEN KIVAMI ELDE EDELİM.LİMON MİKTARI SİZE KALMIŞ MAYHOŞ BİR TAT OLSUN İSTERSENİZ 1 ADET LİMON YETERLİ GELECEKTİR.LİMON SUYUNU SIKIP KARIŞMA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.GÜVEÇ KALIPLARINA KOYUP 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA DEK PİŞİRELİM.ILIK SERVİS YAPALIM.İSTERSENİZ ÖNCEDEN PİŞİRİP MİKRODALGA FIRINDADA ISITABİLİRSİNİZ.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder