1 Mart 2012 Perşembe

SARIYER BÖREĞİ



DAMAK ÇATLATAN BİR BÖREK DENİLECEK KADAR LEZZETLİ.NE KADAR ORJİNALİNE UYGUN OLDUĞUNU BİLMİYORUM? FAKAT BEN VE TADINA BAKANLAR ÇOK BEĞENDİ.ZATEN FISTIK VE ÜZÜM İÇİNDE OLURDA LEZZETİNDEN ŞÜPHE DUYULURMU :)



MALZEMELER


5 ADET YUFKA

500 GR YAĞSIZ KIYMA

2 ADET BÜYÜK SOĞAN

1 PAKET KUŞ ÜZÜMÜ

1 PAKET ÇAM FISTIK

1/2 DEMET MAYDANOZ

KARABİBER,TUZ,SIVI YAĞ


YUFKALARI ISLATMAK İÇİN SÜT VE SIVIYAĞ ( 1/2 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ VE 1 ÇAYBARDAĞI SÜT KADAR )


ÜZERİ İÇİN YUMURTA SARISI SUSAM VE ÇÖREK OTU


HAZIRLANIŞI


SOĞANLA RİNCE İNCE KIYILIR FISTIKLAR İLE AZ MİKTARDA SIVI YAĞ İLE KAVURULUR PEMBELEŞİNCE KIYMA EKLENİP KAVURMAYA DEVAM EDİLİR.KUŞ ÜZÜMLERİ SICAK SUDA BIRAKILARAK ŞİŞMESİ BEKLENİR.PİŞEN HARCA ÜZÜM, İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ,TUZ VE KARABİBER EKLENİR.YUFKAYI GENİŞ BİR ALANA SERİP YARISINI KAŞIK YARDIMI İLE HAFİF ISLATALIM.DİĞER YARISINI ÜSTÜNE KAPATARAK YARIM DAİRE ŞEKLİNDE KATLAYALIM.GENİŞ KISIMA KIYMALI HARÇTAN DAĞITARAK KOYALIM RULO ŞEKLİNDE SARIP YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE KOL BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARALIM.BU İŞLEM YUFKALAR BİTENE DEK UYGULAYALIM.KALAN SOSU BÖREKLERİN ÜZERİNE EŞİT MİKTARDA SÜRELİM.YUMURTA SARISINI AZ MİKTARDA SIVI YAĞ İLE İNCELTİP ÜZERİEN SÜRELİM.ÇÖREK OTU VE SUSAM SERPİP 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KIZARANE DEK PİŞİRELİM.


AFİYET OLSUN...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bunu da denedim tavsiye ederim. Özlem harikasın canım