28 Mart 2012 Çarşamba

PORTAKALLI KEREVİZ





BİLMEYEN YOKTUR PORTAKALLI KEREVİZİ ARTIK.DİĞER BLOĞUMDA VARDI BURADADA OLSUN İSTEDİM.MİS GİBİ PORTAKAL KOKUSU VE KEREVİZ SAĞLIK FIŞKIRAN BİR LEZZET.BEN BU SEFER DEĞİŞİKLİK OLSUN DİYE BİRDE PATATES EKLEDİM :)






MALZEMELER



2 ADET KEREVİZ



1 ADET PATATES



1 ADET SOĞAN



1 ADET HAVUÇ



4 ADET PORTAKAL



ZEYTİNYAĞI



3 ADET KESME ŞEKER, TUZ






HAZIRLANIŞI






SOĞAN JÜLYEN ŞEKLİNDE, HAVUÇ HALKA HALKA DOĞRANIP ZEYTİN YAĞ İLE SOTELENİR,SOYULAN PATATES VE KEREVİZ YARIM AY ŞEKLİNDE EKLENİR ŞEKER, TUZ İLAVE EDİLİP EN SON SIKILMIŞ PORTAKAL SUYU EKLENİR SUYUNU HAFİF ÇEKENE DEK KAPAĞI KAPALI PİŞİRİLİR.İSTER ILIK İSTER SOĞUK AFİYE YENİR :)






AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: