16 Mart 2012 Cuma

HAVUÇLU MOZAİK PASTA


EVDE OLAN MALZEMELER İLE HAZIRLANAN PRATİK BİR TATLI.HAVUCUNUZ VARSA BİRDE BİSKÜVİ GERİYE BİRŞEY KALMIYOR ZATEN :))
MALZEMELER
6-7 ADET BÜYÜK BOY HAVUÇ
1 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ
100 GR MARGARİN
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1/2 SU BARDAĞI İRİ KIYILMIŞ CEVİZ
HAZIRLANIŞI
HAVUÇLAR SOYULUP RENDELENİR.TOZ ŞEKER İLE TEFLON TAVADA SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.HAVUÇLAR ILINMASI İÇİN BEKLETİLİR.MARGARİN ERİTİLİR SOĞUMAYA BIRAKILIR.İRİ KIRILMIŞ BİSKÜVİ,ERİMİŞ MARGARİN,HAVUÇ,VANİLYA,CEVİZ İÇİ DERİN BİR KASEDE İYİCE KARIŞTIRILIR.STREÇ FİLM SARILMIŞ KALIBA DÖKÜLEREK ŞEKİL VERİLİR.DERİN DONDURUCUDA 2-3 SAAT DİNLENDİRİLİR.DİLİMLENEREK SERVİS YAPILIR.ÜZERİNE ANTEP FISTIĞI TOZU VEYA HİNDİSTAN CEVİZİ İLE SÜSLENİR.
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: