15 Şubat 2012 Çarşamba

MARGARİNLİ EKMEK HAMURUNDAN POĞAÇA



GEÇEN GÜN ARKADAŞIMLA OTURURKEN BİRŞEY YAPALIM DEDİM.EN PRATİK EKMEK HAMURU ALIP POĞAÇA YAPMAK GELDİ ALIMIZA.İLK DENEMEYDİ BU PEK BEĞENDİK ÇOLUK ÇOCUK YEDİK AFİYET İLE :)))


MALZEMELER:


2 ADET EKME HAMURU
50 GR BECEL MARGARİN
BİR MİKTAR SIVI YAĞ VE UN (ELE YAPIŞMAYI ÖNLEYECEK MİKTARDA)

İÇ MAZEMESİ İÇİN


MAYDANOZLU PEYNİR
YUMURTA SARISI ÜZERİ İÇİN
SUSAM ÇÖREK OTU


HAZIRLANIŞI



MARGARİN VE HAMURU İYİCE YOĞURALIM. HAMUR ÇÜRÜMÜŞ GİBİ OLACA SIVI YAĞ VE BİR MİKTAR UN SRPELİM YOĞURMAYA DEVAM EDELİM.ELE ÇOK YAIŞMAYACAK KIVAMAGELİNCE KÜÇÜK PARÇARLAR KOPARIP İÇİNE PEYNİRLİ KARŞIMDA KOYUP KAPATALIM.YUMURTA SARISI SÜRÜP ÇÖRE OTU VE SUSAM SERPELİM.170 DERECE ÖNCEDE ISITILMIŞ FIRINDA KIZARANA DEK PİŞİRELİM.

AFYET OLSUN..

Hiç yorum yok: