17 Ocak 2012 Salı

MUHALLEBİLİ ELMALI TATLI



YAPIMI ÇOK PRATİK.BİR O KADARDA LEZZETLİ OLAN TATLIYI ELMA SEVERLERİN ŞİDDETLE DENEMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM.


MALZEMELER

5 ADET ELMA
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞI TARÇIN
1 ÇAY ARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ CEVİZ
1 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ

3,5 SU BADAĞI SÜT
4 TEPELEME ÇORBA KAŞIĞI UN
4/3 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN

ÜZERİ İÇİN BOL HİNDİSTAN CEVİZİ


HAZIRLANIŞI



ELMALARIN KABUKLARI SOYULUP RENDELENİR.ŞEKER İLAVE EDİLİP SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİLİR.EN SON TARÇIN VE CEVİZ EKLENİP KARIŞTIRILIR.BİSKÜVİLERİ İRİ İRİ ELLRİMİ İLE KIRALIM.ELMALI HARCIN İÇİNE EKLEYİP KARIŞTIRALIM.KARE BİR BORCAMA DÖKÜP KAŞIK TERSİ İLE DÜZLEŞTİRELİM.BU ARAA MUHALLEBİY PİŞİRELİM MARGARİN VE VANİYA HARİÇ MALZEMELERİ MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE DEK PİŞİRELİM.VANİLYA VE MARGARİNİ EKLEDİKTEN SONRA KARIŞTIP ELMALI HRCIMIZN ÜZERİNE DÖKELİM.MUHALLEBİYİ KAŞIK TERSİ İLE DÜZLEŞTİRDİKTEN SONRA HİNDİSTAN CEVİZİ SERPEREK SOĞUTUN.İYİCE DİNLENDİKTEN SONRA DİLİMLEYEREK SERVİS YAPIN...


AFİYET OLSUN...

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

hem güzel görünüyor hemde hafif bir tatlı.ellerinize sağlık.sevgiler.