9 Mayıs 2011 Pazartesi

ÇİLEK REÇELİ



ANNE ELİ DEĞMİŞŞ MİS GİBİ ÇİLEK REÇELİ.İLK DEFA REÇEL YAPTIM :) ÇOK PEK ÇOK GÜZEL OLDU ARTIK HEP YAPICAM İNŞALLAH.BİZİM EVDE REÇEL BAL PEKMEZ SÜRÜLEBİLİR DURUMDA NE VARSA ÇOK TÜKETİLİYOR.ARTIK YETİŞEMİYORUM DIŞARDAN AMAYA VEEEE KENDİM YAPMAYA KARAR VERDİM HAZIR MİSSS GİBİ ÇİLEKLERDE ÇIKMIŞKEN.AMA ÖĞRENDİĞİME GÖRE REÇELLİK ÇİLEKLER BİRAZ GEÇ ÇIKIYORMUŞ DAHA MİNİK OLMASI GEREKMİŞ.SORUN DİİL BEN KÜÇÜLTÜM PİŞİRDİM.ÇOKTA LEZZETLİ OLDU.KENDİ REÇELİNİZİ KENDİNİZ YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM...


MALZEMELER


1 KG ÇİLEK

1 KG TOZ ŞEKER

1 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU


HAZIRLANIŞI


ÇİLEKLERİN SAPLARI TEMİZLENİR BOL SU İLE YIKANIR.SÜZÜLÜP PİŞİRİLECEK TENCEREYE BOŞALTILIR.ÜZERİNE TOZ ŞEKER DÖKÜLÜP BİR GECE BIRAKILIR.ŞEKER ERİYİP SUYUNU SALDIĞINDA ORTA ATEŞTE PİŞİRİLİR.ÇOK ÇABUK KÖPÜKLENDİĞİNDEN KEVGİR YARDIMI İLE KÖPÜKLERİ ALINIR.İSTENİLEN KIVAMA GELDİĞİNDE LİMON SUYU EKLENİP KARIŞTIRILIP KAPATILIR.TENCEREDE ILINMASI BEKLENİR.KAVONOZLARA BOŞALTIŞIP.SIKICA KAPATILIR TERS ÇEVİRİLİR.ARADA BİR KAVONOZLAR TERS DÜZ YAPILARA SOĞUTULUR. ERESİ GÜN AFİYETLE YENİR...


AFİYET OLSUN...


NOT 1: KIVAMINI ANLAMAK İÇİN BİR PASTA TABAĞINA BİR DAMLA DAMLATIN VE AKIŞKANLIĞINI TAKİP EDİN KOLAY AKMAMASI LAZIM.


NOT 2: LİMON SUYU ŞEKERLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN KULLANILIR.

Hiç yorum yok: