20 Mart 2011 Pazar

ÇAKMA CHEESECAKE


EVET ÇAKMA AMA BİR O KADARDA LEZZETLİ ÇAKMA MAKMA ONUNDA BİR LEZZETİ VAR DEDİRTEN CİNSTEN HANİ HEM ÇOK PRATİK HEMD EÇOK LEZZETLİ TAM BİR YAZ TATLISI FERAH DAHA NE ANLATSAM.HAFTA İÇİ GELEN MİSAFİRLERİM İÇİN YAPTIM VE 10 ÜZERİNDEN 10 ALDI.EŞİM DEVAMINI İSTEDİ DURDUUUU :)))
MALZEMELER:
1 PAKET BURÇAK BİSKÜVİ
50 GR MARGARİN
1 SU BARDAĞI SÜT+ 1 PAKET SADE KREMŞANTİ
1 KUTU 200 GR LABNE PEYNİRİ
2 PAKET LİMONLU JÖLE+1 SU BARDAĞI KAYNAR SU+1 SU BARDAĞI SOĞUK SU
1 PAKET VANİLYA
1 ADET DR OETKER LİMON ESANSI
1 PAKET VİŞNELİ JÖLE+ 1/2 SU BARDAĞI KAYNAR SU+1/2 SU BARDAĞI SOĞUK SU
HAZIRLANIŞI
BİSKÜVİYİ ROBATTA UN HALİNE GELİNCEYE KADAR PARCALAYIN .YUMUŞAK MARGARİNLE YOĞURUN.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ KELEPÇELİ KALIBIN TABANINA YAYIN BUZDOLABINDA BEKLETİN.KREMŞANTİ VE SÜTÜ MİKSERLE ÇIRPIN.LABNE PEYNİRİ,LİMON ESANSI,VANİLYAYI EKLEYİP KARIŞTIRIN.2 PAKET LİMONLU JÖLEYİ AYRI BİR KAPTA 1 SU BARDAĞI SICAK SU İLE ERİTİN VE ÜZERİNE 1 SU BARDAĞI SOĞUK SUYU DÖKÜN.KARIŞTIRIN VE DİĞER KREM ŞANTİLİ KARIŞIMA EKLEYİP KARIŞTIRIN.KARIŞAN MELZEMEYİ KELEPÇELİ KALIBA DÖKÜN VE 2-3 SAAT DONMASINI BEKLEYİN.DONDUĞU ZAMAN VİŞNELİ JÖLEYİ BİR KAPA DÖKÜN 1/2 SU BARDAĞI KAYNAR SU İLE ERİTİN VE 1/2 SU BARDAĞI SOĞUK SUYUDA İLAVE EDİN YAVAŞ YAVAŞ DONMUŞ KREMAMIZIN ÜZERİNE DÖKÜN.TEKRAR BUZDOLABINDA DONMASINI BEKLEYİN.DONUNCA KALIPTAN ÇIKARIP SOĞUK SERVİS YAPIN.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: