12 Ocak 2010 Salı

ISPANAK VE PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

UZUNNN BİR ARADAN SONRA MERHABAA :D 2010 YILINA SAĞLIKLI MUTLU HUZURLU DİLEKLERİMLE VE REDİKAL KARARLAR ALARAK GİRDİM.BU KARARLARIMI İLERLEYEN ZAMANLARDA AÇIKLARIM.BU ARADA KIZIM BÜYÜDÜ BÜYÜDÜ GENÇ KIZ OLDU ALLAHIM NASIL GÜZEL BİR ŞEY BU EVLAT SEVGİSİ İYİCE ÇENESİ AÇILDI BÜTÜN GÜN ÇAN ÇAN KONUŞUYOR SUSMUYOR ARTIK ÖĞLENDE UYUMUYOR BİZEDE KALAN TEK ŞEY KUDURMACA ODA BİR MUTFAK PERİSİ BAYILIOR BU NEFİS BÖREKLERİ ONUNLA BİRLİKTE YAPTIK.YAĞLARINI SUSAMLARINI O SERPTİ ONDANMIDIR NEDİR NASIL LEZZETLİ OLDU ANLATAMAM.

MALZEMELER

2 ADET YUFKA (TAMAMEN KİŞİ SAYISI VE İSTEĞE BAĞLI)
1 DEMET ISPANAK ( KÜÇÜK BİR DEMET YADA BİR AVUÇ KADAR)
150 GR YAĞLI BEYAZ PEYNİR
BİR TUTAM TUZ
1 ADET YUMURTA SARISI
SIVI YAĞ
ÇÖREK OTU VE SUSAM

HAZIRLANIŞI

ISPANAKLAR DOĞRANIP BOL SUDA YIKANIR. SÜZÜLEN ISPANAKLAR BİR TUTAM TUZ İLE OVULUR.SUYU SÜZÜLÜP EZİLMİŞ PEYNİR İLE KARIŞTIRILIR. YUFKAYI DÖRDE BÖLÜP FIRÇA YARDIMI İLE SIVI YAĞ SÜRELİM HARCIMIZDA HER YERİNE GELKECEK ŞEKİLDE DAĞITALIM SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIP SİPRAL ŞEKLİNDE SARALIM YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZELİM ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP SUSAM VE ÇÖREK OTU SERPELİM .200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

özlemcim ellerine saglık
nefis olmuş..

Pembe Tatlar dedi ki...

Merhabalar...

Maşallah canım küçük hanımın elerinin değdiği çok belli:))

Herşeyin gönlünce olacağı bir yıl geçirmen dileğiyle...