16 Ocak 2010 Cumartesi

BALKABAKLI TART


CUMARTESİ GÜNÜ HAVA SOĞUKTU BANA GÖRE KASVETLİDE SAYILIRDI HİÇ EVDEN ÇIKMADIK.GÜSEL DEMLİ BİR ÇAYIN İYİ GİDECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM VE BİR KAÇ GÜN ÖNCE YAPTIĞIM BALKABAĞI TATLISI GELDİ NASIL DEĞERLENDİRMELİYİM DERKEN BU TART ÇIKTI ORTAYA GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLDU GÜZEL PRENSESİM YERKEN ANNE ELİNE SAĞLIK DEYİP DURDU.
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI KABAK TATLISI PÜRESİ
1 PAKET DR OETKER TART UN
2 ADET YUMURTA
100 GR MARGARİN
1 PAKET DR OETKER KAYMAK TADINDA ŞANTİ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL
SÜSLEME İÇİN TOZ CEVİZ
HAZIRLANIŞI
TART UN YUMURTA VE MARGARİN ÇIRPILIR YAĞLANMIŞ TART KALIBINA YAYILIR.200 DERECE ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ PEMBELEŞENE DEK PİŞİRİLİR.SOĞUMASI İÇİN KALIPTAN ÇIKARILIR.SÜT VE KREM ŞANTİ ÇIRPILIR PÜRE HALİNDEKİ KABAKLAR.ZENCEFİL ARÇIN KARIŞTIRILIR TARTIMIZIN ÜZERİNE SÜRELİM BİR KISMI İLEDE SÜSLEME YAPALIM.CEVİZ SERPEREK SERVİS YAPALIM
AFİYET OLSUN...
NOT KABAK TATLISI
1/2 KG SOYULMUŞ KABAK
1 SU BARDAĞINDAN 2 PARMAK EKSİK TOZ ŞEKER
KABAKLAR YIKANIP TENCEREYE KOYULUR.ÜZERİNE TOZ ŞEKER DÖKÜLÜR VE ŞEKER ERİSMESİ BEKLENİR.KISIK ATEŞTE AĞZI YARIM KAPALI OLARAK PİŞİRİLİR.

1 yorum:

ESRADAN dedi ki...

ellerinize sağlık,farklı bir tarif,denemeli bence.iyi akşamlar