5 Haziran 2009 Cuma

ENGİNARLI PİLAV


ENGİNAR MEVSİMİ OLDUĞU İÇİN HER TÜRLÜSÜNÜ DENİYORUM.BU DENEMEMDE ÇOK BAŞARILI OLDU DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ADET SOĞAN
3 ADET ENGİNAR
BİR MİKTAR KONSERVE MISIR
BİR TUTAM DEREOTU
SIVI YAĞ
2 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
BİR TUTAN TUZ
2 SU BARDAĞI SU
HAZIRLANIŞI
PİRİNÇLER 30 DAK ÖNCEDEN KAYNAR SUDA BEKELTİLİR.BU ARADA ENGİNARLARI YARIM LİMONUN SUYU İLAVE ELİLMİŞ BİR TENCEREDE SU EKLENİP HAŞLANIR.NİŞASTASI ÇIKANA DEK YIKANIR, SÜZÜLÜR.SOĞANLAR KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIR VE YAĞ İLE HAFİF PEMBELEŞENE DEK KAVRULUR.PİRİNÇLER EKLENİR 2 DAKİKA KAVRULUR.TUZ VE ŞEKER İLAVE EDİLİR.SOĞUK SUYU EKLENİP KÜP KÜP DOĞRANAN HAŞLANMIŞ ENGİNARLAR EKLENİR.KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.SUYU ÇEKİP DEMLENEN PİLAVA DOĞRANMIŞ DEREOTU VE SÜZÜLMÜŞ MISIRLARIDA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.SERVİSE HAZIRDIR :)))
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Pilavın her türünü sever ve sık yaparım ama enginarlı hiç denemedim eminim lezzetlidir ellerine sağlık mutlu hafta sonları:)

www.beyzaninyemekleri.com dedi ki...

merhaba, harika bir yemek tarifleri blogunuz var. kıskandık valla:) tariflerinizi daha kolay paylaşabileceğiniz ve daha çok ziyaretçiye ulaşabileceğiniz sitemize de bekleriz.