5 Haziran 2009 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ

HIMMMM MİS GİBİ HAFTA SONU FERUŞ ANNEMLE (KAYINVALİDEM YANİ )OTURUKEN DERGİLERİ KARIŞTIRIYORDUK.BİRDEN ÖNÜMÜZE ARNAVUT CİĞERİ ÇIKTI VE NASIL CANIMIZ ÇEKTİ ANLATAMAM HADİ HEMEN YAPALIM.EŞİMİ UYKUDAN KALDIRDIM.KASABA GİTTİK CİĞERİMİZİ ALDIK ALIŞVERİŞLERİMİZİ YAPTIK.VE BEN MUTFAĞA GİRDİM BİR GÜZEL YAPTIM.NE ZAMAN PİŞTİ NE ZAMAN YENDİ VALLA ÇOK KISA BİR SÜRE İÇİNDE OLDU :)))



MALZEMELER



500 GR DANA CİĞERİ

2 ADET PATATES

1 ADET SOĞAN

BİR TUTAM MAYDANOZ

GÖZ KARARI KARA BİBER,SUMAK,PUL BİBER,KEKİK,TUZ

KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

BİR MİKTAR UN



HAZIRLANIŞI



PATATESLER KÜP KÜP KÜÇÜK OLARAK DOĞRANIR VE KIZARTILIR.SOĞAN PİYAZLIK DOĞRANIR VE AVULUR.MAYDANOZ TÜM BAHARATLAR İLE KARTIŞTIRILIR.CİĞERLER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANMIŞ OLURSA DAHA İYİ PİŞER VE DAHA LEZZETLİ OLUR.UNA BULANIR ELİMİZLE FAZLA UNU ELENEREK.KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.TÜM MALZEMELER SOĞAN PATATES MAYDONOZ BAHARATLAR VE CİĞER HEPSİ KARIŞIP HARMANLANIR.SERVİS YAPILIR.



AFİYET OLSUN...

3 yorum:

derya dedi ki...

Özlemcim merhaba arnavut ciğerini çok severim börülcede süper elleri
ne sağlık sevgiler...

Zeynep dedi ki...

ayyy öslem öyle severim ki...maalesef kocam sevmediği için pek pişiremiyorum evde:(acayip canım çekti...afiyet bal olsun size
nefis görünüyor şekerim
öptümmmmm

Zeynep dedi ki...

ayyy öslem öyle severim ki...maalesef kocam sevmediği için pek pişiremiyorum evde:(acayip canım çekti...afiyet bal olsun size
nefis görünüyor şekerim
öptümmmmm