TAM MEVSİMİYKEN BOL BOL YENMESİ GEREKEN BİR SEBZE KARACİĞEREDE FAYDASI PEK ÇOK.BEN HEMN BAKLALI HEMDE BU ŞEKİLDE SEBZELİ YAPIYORUM.SALTASIDA ÇOK GÜZEL OLUYOR.
MALZEMELER
6 ADET TEMİZLENMİŞ ENGİNAR
1 ADET PATATES
1 ADET HAVUÇ
1 SU BARDAĞI BEZELYE
1 ADET SOĞAN
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ZEYTİN YAĞI
TUZ, SICAK SU,DEREOTU
HAZIRLANIŞI
ENGİNARLAR LİMONLU SUDA 10 DAKİKA KADAR HAŞLANIR.BU ARADA BEZELYE VE KÜP KÜP DOĞANAN HAVUÇTA 10 DAKİKA AYRI BİR TENCEREDE HAŞLANIR.(BEZELYEYİ KONSERVE KULLANIRSANIZ PATATESLER İLE BİRLİKTE PİŞİREBİLİRSİNİZ) SOÜANI YEMEKLİK KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞ İLE HAFİFİ SOTELİYORUZ PATATES,BEZELYE VE HAVUCU EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ BİR İKİ DAKİKA DAHA.ŞEKER VE TUZUDA EKLİYORUZ.ENGİNARLARI ÇANAKALRI
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder