MALZEMELER
1 SU BARDAĞI KURU İÇ BAKLA
3 SU BARDAĞI SU
1 ADET SOĞAN
4 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 LİMON SUYU
1/2 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞ
DEREOTU
HAZIRLANIŞI
İÇ BAKLALAR GECEDEN SUDA ISLATILIR.ERTESİ GÜN YIKANIR 5 DAKİKA KAYNATILIR.SÜZÜLÜR.SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANIR,LİMON SUYU ŞEKER TUZ 3 SU BARDAĞI SU VE ZEYTİNYAĞ EKLENEREK PİŞİRİLİR.İYİCE EZİLEN BAKLALARI BLANDIRDAN GEÇİREREK EZİLİR.SULU BİR KIVAM OLMALI Kİ KABA DÖKTÜĞÜMÜZDE ZATEN DONACAK.BOZA KIVAMINDAN DAHA AKIŞKAN.BORCAMA DÖKÜLÜP SOĞUTULUR.ÜZERİNE DERE OTU DOĞRANIP SERVİS YAPILIR.
AFİYE TOLSUN...
1 yorum:
Ellerine sağlık canım....
Yorum Gönder