22 Mayıs 2009 Cuma

ANASONLU KURABİYE


KURABİYE TARİFLERİ KİTABIMDA GÖRDÜĞÜM VE ANASONU SEVDİĞİM İÇİN DENEMEK İSTEDİM.ÇOK GÜZEL OLDU YAPIMI VE PİŞMESİ 30 DAKİKADA SÜRDÜ PRATİK VE LEZZETLİ.
MALZEMELER
1,5 SU BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI SU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇORA KAŞIĞI ANASON
ÜZERİ İÇİN
1 YUMURTA SARISI
1 ÇORBA KAŞIĞI ANASON
HAZIRLANIŞI
UN,TUZ VE ANASON BİR KASAEYE ALINIR.SU VE ZEYTİN YAĞ EKLENİP YOĞURULUR.MERDANA YARDIMI İLE BÜYÜK BİR TEPSİ BOYUNDA KESİLMİŞ YAĞLA KAĞIR ÜZEİRNDE İNCE BİR HAMUR AÇILIR.RULET VEYA BIÇAK İLE DİKDÖRTGEN PARÇALAR KESİLİR.YAĞLI KAĞIT İLE BİRLİKTE TEPSİYE TAŞINIR.YUMURTA SARISI VE ANASON SERPİLEREK 180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRLİR.
AFİYE OLSUN

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Annem ben küçükken yapardı hala tadı damağımda....
Ellerine sağlık canım :))

Adsız dedi ki...

bu goruntuye bayildim ben
anasonun tadini ve kokusunu hic bilmem

ellerine sagklik canimcim
afiyetle...

öpüy sapur supurrr:))

www.yenitadlar.blogcu.com

güneş serpil öztürk dedi ki...

şekerım şekerım ellerıne saglık tadına bakmış bir kapı komşu olarak ayaklarına kollarına hatta koltuk altlarına filan her yerıne saglık valla.becerıklı komşum benım ne yaparsa güzel yapar.