21 Mayıs 2009 Perşembe

HASAN PAŞA KÖFTE


LEZZETİNİ HEP TAHMİN ETTİĞİM AMA DENEMEYE CESARET EDEMEDİĞİM BİR YEMEKTİ.NEDEN Mİ O ÇANAK ŞEKLİNİ BİRTÜRLÜ VEREMİYORDUM YAHUUU AY DELİRCEKTİM NE ZAMAN HASAN PAŞA KÖFTE DİYE BAŞLASAM SONRASINDA NORMAL KÖFTE VE PÜREYE DÖNÜYORDU :))) AMA ARTIK GAYET GÜZEL ŞEKİLLER YAPIYORUM TEBRİK EDERİM KENDİMİ.BEN LEZZETLİ GÜZEL YEMEK YAPIYORUM ÖVÜNMEK GİBİ OLMASIN AMA GELİN GÖRÜNKİ ELİMİN İNCESİ YOK YANİ SÜSLEYEYİM PÜSLEYEYİM YOK YANDAN FOTO YOK KUŞ BAKIŞI OLMUYOR NEYSE O YANİ :))) İNŞ BİR GÜN BANADA BİR KUVVET BİR ENERJİ GELİP SÜSLÜ PÜSLÜ FOTOLARLA KARŞINIZA ÇIKACAĞIM.GELELİM KÖFTEMİZE

MALZEMELER

KÖFTE İÇİN

500 GR YAĞSIZ DANA KIYMA
1 ADET YUMURTA
2 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
1 ADET SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

PÜRE İÇİN

4 ADET PATATES
2 ÇORBA KAŞIĞI TUZ

SOS İÇİN

2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 SU BARDAĞI SICAK SU

HAZIRLANIŞI

SOĞANI RENDENİN İNCE TARAFI İLE RENDELEYELİM.KIYMA YUMURTA EKMEİÇİ TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP KÖFTEYİ YOĞURALIM.İYİCE ÖZLEŞEN KÖFTEYİ YAĞLANMIŞ FIRIN KABINA CEVİZDEN BÜYÜK PARÇALAR KOPARIP KABIN İÇİNDE ÇANAK ŞEKLİ VERİLİR.YANLAR DUVAR GİBİ YÜKSELTİLİR.ÖNCEDEN 180 DERE IZITILMIŞ FIRINDA ÇANAKALRIN ÜZERİNE ELİMİZLE SU SERPİLİR VE 15 DAKKA KADAR PİŞİRİLİR.PÜRE İÇİN PATATESLER SOYULUR KÜP KÜP DOĞRANIR BİR MİKTAR SU İLE HAŞANIR FAZLA SU SÜZÜLÜR SICAKKEN HEMEN TEREYAĞ EKLENİP ÇATALLA EZİLİR.FIRINDAN ÇIKAN ÇANAK KÖFTERLERİN OTASINDA TOPLANAN SU KAŞIKLA ALINIR VE PATATAES PÜRESİ TATLI KAŞIĞI YARDIMI İLE ÇANAKALRIN İÇİNE DOLDURULUR.SALÇA VE SICAK SU ERİTİLEREK ÜZERLERİNE DÖKÜLEREK GEZDİRİLİR.200 DERECE 15-20 DAKİKA PÜRE KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.

AFİYET OLSUN...

1 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Henüz yapmak banada kısmet olmadı ...
Ellerine sağlık canım..