MALZEMELER
1/2 SALAMURA YAPRAK
1 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ADET BÜYÜK SOĞAN
1 PAKET DOLMALIK FISTIK
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1/2 ÇAY BARDAĞI KUŞ ÜZÜMÜ
2 TATLI KAŞIĞI DOLMA HARCI
1 TATLI KAŞIĞI NANE
4 TATLI KAŞIĞI TEPLEME TOZ ŞEKER (BEN ÇOK ŞEKERLİ SEVERİM ZEYTİNYAĞLIALRI)
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
BİR MİKTAR SICAK SU
HAZIRLANIŞI
YAPRAKLARI SICAK SUDA 5 DAKİKA BEKLETELİM HEM VARSA FAZLA TUZU GİTSİN HEMDE AZCIK YUMUŞASINLAR.BU ARADA SOĞAN VE FISTIĞI ZEYTİNYAĞINDA HAFİF KAVURALIM.ÜZERİNE YIKANMIŞ PİRİNCİ VE DİĞER BAHARATLARI ÜZÜMÜ EKLEYELİM.KARIŞTIRALIM.BİR İKİ DAKİKA KAVURALIM.1,5 SU BARDAĞI SICAK SU EKLEYİP PİŞİRELİM.SUYUNU ÇEKİNCE DEMLENMESİ VE ILINMASI İÇİN HARCI DİNNLENDİRELİM.ILINAN HARÇ VE TEMİZLENEN YAPRAKLARI SARALIM BOL İÇ HARÇTAN İLAVEDELİM.TENCERENİN DİBİNE KALAN YAPRAKALRDAN BİR SIRA DİZELİM ÜZERİNE DOLMALARI EN ÜSTEDE BİR KAÇ YAPRAK VE ÜZERİNE BASKI YAPMASI İÇİN BİR TABAK KAPATALIM.TABAĞIN ÜZERİNE KADAR SICAK SU İLAVE EDİP.ORTA HARLI ATEŞTE PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN...
1 yorum:
iyiki dün size gelmedim,volki enişteme hiç dolma bırakmazdım çünkü hihi...valla şekerim bravo diyorum başka da birşey diyemiyorum:) hamaratım benim. utandım kendimden,bari bende yapayım kocama:) ne güsel olmuş tombik tombik,tam ağzıma layık
ellerine sağlık öslemimmmm
seni pek çok seviyorum ve öslüyorummmmm:)
Yorum Gönder