21 Nisan 2009 Salı

GÜVEÇTE PEYNİRLİ KISIR


ASLINDA BU KISIRIN BİR ÖZELLİĞİ YOK SADECE SUNUMU FARKLI GÜVEÇTE SERVİS VE ÜZERİNDE PEYNİR OLMASI.LEZZETİNİ BENCE DAHADA ARTTIRDI.YENİ TADLARA AÇIK OLANALRA DUYURULUR :))
MALZEMELER
1 KÜÇÜK SU BARDAĞI İNCE BULGUR
4-5 YAPRAK KIVIRCIK
2 DAL TAZE SOĞAN
MAYDANOZ
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
BİR TATLIKAŞIĞI TUZ
2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR (ARZUYA BAĞLI BEN SEVERİM)
BOLCA NAR EKŞİSİ İSTEĞE BAĞLI MİKTARDA
1 ÇAY KAŞIĞI NANE,PUL BİBER
BİR MİKATR EZİLMİŞ BEYAZ PENİR
ÇÖREK OTU VE SÜSLEME İÇİN ÇERİ DOMATES
HAZIRLANIŞI
BULGUR YIKANIR VE 1,5 ÖLÇÜ SICAK SUDA ÜSTÜ KAPALI BEKLETİRLİR.ŞİŞEN BULGURA AZ YAPDA KAVRULAN SALÇA EKLENİP KARIŞTIRILIR.YEŞİLLİKLER İNCE İNCE KIYILUR VE KALAN TÜM MALZEME EKLENİR.KARIŞIR.GÜVEÇ KALIPLARINA EŞİT MİKTARDA PAYLAŞTIRILIR.ÜZERİNE PEYNİR ÇÖREK OTU SERPİLİP ÇERİ DOMATES İLE SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Zeynep dedi ki...

vayyy ne değişik olmuş bu kısır böyle:)ellerine sağlık şekerimmmm
nefis nefisss.
öptümmmmm

Özlemce Tarifler dedi ki...

heheh evet canım değişik oldu bende seni çok seviorummmm