16 Nisan 2009 Perşembe

GÖKKUŞAĞI BÖREĞİ



MİSS GİBİ KOKUSU EVİNİZİ SARSIN MİSAFİRLERİNİZİ, SİZİ KENDİNE BAĞLASIN BU BÖREKKKK BEN BAĞLANDIM ÇOK GÜSEL DOYURUCU BESLEYİCİ BOMBA KALORİLİ DAHA NE OLSUN YOK YOKKKK :)))


MALZEMELER


4 ADET YUFKA


15 DİLİM PASTIRMA

1 BÜYÜK BOY PATATES

BİR MİKTAR KAŞAR PENİR RENDESİ

3 ADET HAVUÇ

1 ADET YUMURTA SARISI + 2-3 DAMLA SİRKE

1 SU BARDAĞI SÜT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ



HAZIELANIŞI


HAVUÇLAR SOYULUR VE RENDELENİR ÇOK AZ YAĞ İLE SOTELENİR.1.YUFKA MASAYA SERİLİR SÜT VE YAĞ BÜYÜK BİR KASEDE KARIŞTIRILIP HE RYERE GELECEK ŞEKİLDE AZ AZ DÖKÜLÜR.2. YUFKA SERİLİR SOSTAN ONA DA DÖKÜLÜR VE KAVRULUĞ SUĞUMUŞ HAVUÇ HER YERİNE GELECEK ŞEKİLDE YAYILIR.TÜM KENARLARI BOŞ KALMAYACAK ŞELİLDE.3. YUFKA SERİLİR SOSTAN GEZİDİRLİP PASTIRMA DİLİMLERİ BİRAZ DAHADA KÜÇÜLTÜLÜP HER YERE GELECEK ŞEKİLDE KOYULUR.4. YUFKADA SERLİR VE SOS İLAVE EDİLİP RENDELENEN PATATES VE KAŞAR PEYNİRİ SERPİLİR.VE SIKI SIKI RULO YAPLIR.RULO ORTADAN KESİLİP DERİN DONDURUCUDA 30 DAKİKA KADAR DİNELNDİRİLİR.ÇIAKRIŞIP YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE İSTENİLEN KALINLIKTA DİLİMLER HALİNDE KESİLİR.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİR.İÇ MALZEMELERİNİN KIZARMASI İÇİN SERVİS TABAĞINDAKİ GİBİ TEPSİYE DİZİLİR.VE 170 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: