15 Ocak 2014 Çarşamba

PAZI DOLMASI


AMANDA AMAN ÇOK HAMARATIM DOLMALARDA YAPARMIŞIM :))) ÇOK SEVERIM DOLMANIN HER TÜRLÜSÜNÜ ETLİSİNİ ZEYTİNYAĞLISINI PAZIYIDA ÇOK PEK ÇOK SEVERIM :))) EĞER PAZI DENEMEDIYSENIZ MUTLAKA DENEYIN TAVSIYE EDERIM

MALZEMELER (KİŞİYE  BAĞLI)

2 DEMET PAZI
300 GR DANA KIYMA
1 ÇAY BARDAĞINDAN AZ PİRİNÇ
1 ADET SOĞAN
1 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ KARABIBER

PİŞİRMEK İÇİN 1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA, SICAK SU BIR MIKTAR SIVI YAĞ

HAZIRLANIŞI

PAZI YAPRAKLARININ SAP KISIMLARINI BIÇAK İLE KESIN YIKAYIN DERIN BIR KABIN İÇİNE ALIN ÜZERINE BOL SICAK SU ILAVE EDİN HEMEN SÖNECEKLERDİR BIR KAÇ DAKIKA BEKLETIN VE SÜZÜN.SOĞANI INCE INCE KIYIN KIYMA VE YIKANMIŞ PIRINÇ BAHARAT VE SALÇAYI EKLEYIP KARIŞTIRIN .PAZI YAPRAĞINI DÜZ ZEMINE SERIN BIR TATLI KAŞIĞI KADAR İÇ HARÇTAN KOYUP KENARLARINI İÇE GELECEK ŞEKILDE SARIN.HAYIR YANI BEN ELDEDE GAYET IYI SARARIM DIYORSANIZ  LAFIM YOK KONFOR SIZE KALMIŞ TENCEREYE SIRA SIRA DİZİN PİŞİRMEK İÇİN BIR KASEDE KARIŞIMI ERİTİP DOLMLARIN ÜZERINE DÖKÜN ADET YERINI BULSUN BIRDE KÜÇÜK BIR TABAĞI TERS ÇEVİRİP DOLMALARIN ÜZERINE KOYUN. SUYUNU ÇEKENE DEK KISIK ATEŞTE AĞIR AĞIR PİŞİRİN  SICAK SICAK YOĞURT ILE SERVIS YAPIN :)))

AFIYET OLSUN...

1 yorum:

Ebruli dedi ki...

eline sağlık arkadaşım harika çok severim bir tabak gönderiver kargoyla :)))