25 Ocak 2014 Cumartesi

KIYMALI KAPUSKA


TAAA TAAA TAAA TAMMMMM İŞTE TAM KIŞ YEMEĞİ SENEDE SADECE BİR KERE YAPTIĞIM HANE HALKININ GÜNLERCE ZORLA YEDİĞİ,KOCCA LAHANANIN SADECE ÇEYREĞİNİ PİŞİRDİĞİM VEEE KALAN LAHANANIN DOLAPTA DEĞERLENMEYİ BEKLERKEN ÇÜRÜYÜP ÇÖPE GİTTİ MEŞHURRRR KAPUSKA YEMEĞİ :))) BEN ÖLE BAYILMASAMDA SEVİYORUM YEAAAA SEBZE İŞTE İÇİNDE ETTE VAR DAHA NE OLSUN MİSS MİSSS AMA GEL GÖR BİZİM BAL ARISI MELİS "ANNE VALLA ÇOK FENA KOKUYOR KUSUCAM YEDİRME LÜTFEN" DİYOR BU KADAR DEMAGOJİ YAPILINCA " TAMAM YEAAAAA YEME BÜYÜME BAĞIRSAKLARIN BÜZÜŞSÜN DİYORUM " :))) ÇOK KÖTÜ BİR ANNEYİM DİMİ, GELİN HERKESİN BİLDİĞİ FAKAET MUTFAKSAATİM BLOSPOTTADA OLMASI GEREKEN KAPUSKA TARİFİ :)

MALZEMELER

1 ADET LAHANA ( BEN KÜÇÜK BOY LAHANANIN ÇEYREĞİNİ KULLANDIM SİZİN KİŞİ SAYINIZA GÖRE MİKTAR ARTAR TABİ )
200 GR KIYMA
2 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ADET SOĞAN
BİR MİKTAR SIVI YAĞ VE TUZ

HAZIRLANIŞI

LAHANAYI İNCE İNCE KIYIN SİRKELİ SUDA BEKLETİP SONRA BOL SU İLE TEMİZLENENE VE İÇİNİZE SİNENE DEK YIKAYIN.SOĞANI KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN SIVI YAĞ EKLEYİP PEMBELEŞENE DEK SOTELEYİN KIYMAYI EKLEYİP KAVURUN,TUZ VE SALÇAYIDA EKLEYİP KOKUSU ÇIKANA DEK KAVURUN TEMİZLENEN LAHANAYI EKLEYİP BİR KAÇ DAKİKA KAVURALIM.KAYNAMIŞ SICAK SU EKLEYELİM ÜZERİNİ GEÇİNCEYE DEK EKLEYİP PİŞİRELİM.SUYUNU ÇEKİP PİŞEN YEMEĞİMİZİ SICAK SICAK SERVİS YAPIP PUL BİBER VE KARABİBER EŞLEĞİNDE YİYORUZ.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: