7 Ocak 2014 Salı

ALMAN PASTASI


YENI YIL GELMIŞ HOŞ GELMIŞ :))) BU YILIN İLK DAKİKALARINDA BU ÇOK LEZZETLİ PASTA ILE GİRİŞ YAPTIK ÇOK GÜZEL PUF PUF BIR ALMAN PASTASI.BU YILDAN ÇOK BI BEKLENTIM YOK AÇIKÇASI SEVDIKLERIMI ALMASIN YETER! HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA
1,5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
3 ÇAY BARDAĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANILYA

KREMA İÇİN

500 GR SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ADET YUMURTA
1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
1 PAKET VANILYA

2 ADET MUZ
ÜZERI İÇİN PUDRA ŞEKERİ

HAZIRLANIŞI

ÖNCELIKLE KEKI HAZIRLIYORUZ. SIRASI ILE TÜM MALZEMEYI ÇIRPALIM.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA PEMBELEŞENE DEK PIŞIRELIM. KREMA İÇİN TEREYAĞ VE VANİLYAYI EN SON EKLENECEK ŞEKILDE TÜM MALZEMEYI EKLEYIP PİŞİRELİM.SOĞUMUŞ OLAN KEKI ORTADAN IKIYE KESELIM ILINAN KREMAYI ARASINA DÖKELIM VE DİLİMLEDİĞİMİZ MUZLARI SIRA SIRA DIZELIM.DİĞER KEKİDE ÜZERINE KAPATIP BOL PUDRA ŞEKERI SERPELIM.

AFIYET OLSUN...

Hiç yorum yok: