19 Mart 2013 Salı

KARİDES GÜVEÇ


BAKMAYIN SİZ KAŞAR PEYNİRLER BİRAZ FAZLA KIZARMIŞ AMA ÇOK LEZZETLİ ÇOK GÜZEL ÇOK MUHTEŞEM YAPARIM BEN KARİDES GÜVECİ :) BU KADAR MEGOLOMANLIK YETER :) CUMARTESİ AKŞAMI OLUNCA MAÇ KEYFİ VE HAFTA SONU KEYFİ OLUR VE MİDELERİMİZE ZİYAFET GÜNÜDÜR BİZİM  İÇİN :) BU ARADA GEÇEN HAFTA DR KONTROLÜMDE KOLESTROLÜM SINIRI GEÇMİŞ ALMIŞ BAŞINI GİŞTMİŞ ÇOK ÜZÜLDÜM ÜZÜNTÜDEN KOLESTROL YÜKSELTEN NE VARSA YEDİM :))) BAŞTA KARİDES İLE BAŞLADIM ÇİVİ ÇİVİYİ SÖKER MİSALİ VEEE ARTIK MUHTEŞEM LEZZETİ SİZİNLE PAYLAŞMAYA GELDİ SIRA :)

MALZEMELER

500 GR DONDURULMUŞ KARİDES
1 PAKET MANTAR
1 ADET BÜYÜK KIRMIZI SOĞAN
2 ADET ÇARLİSSTON BİBER
5 DİŞ SARIMSAK
3-4 ADET DOMATES
1 ÇORBA KAŞIĞI SİLME SALÇA
100 GR TEREYAĞ
KARABİBER,TUZ
RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİR

HAZIRLANIŞI

KARİDESLERİ HAŞLIYORUZ.KAYNAMAYA BAŞLADIKTAN 2-3 DAK KAYNATIP SÜZÜYORUZ.SOĞAN VE SARIMSAK KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIYOR TEREYAĞ İLE SOTELİYORUZ.BİBERLER KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRANIP SOTELENEN SOĞANLAR İLE BİRLİKTE PİŞİRİLİYOR.TEMİZLENEN MANTARLARI İNCE İNCE DİLİMLEYİP TENCEREYE EKLEYİP HARLI ATEŞTE SUYUNU BIRAKMADAN SOTELİYORUZ.SALÇAYI EKLEYİP KOKUSU ÇIKANA DEK PİŞİRİP HAŞLANAN KARİDESLERİ EKLİYORUZ.ARDINDAN KÜP KÜP DOĞRANAN DOMATESLERİ EKLEYİP TUZ KARARBİBER İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ.DOMATESLER SULU İSE SU EKLEMEYİN AMA KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI SICAK SU EKLEYİP SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİRSENİZ TÜM MALZEMELER İYİCE PİŞMİŞ OLUR.SUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA GÜVEÇ KALIPLARIMIZA PAYLAŞTIRIYORUZ.ÜZERİNE BOL KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ SERPİYOR VE FIRININ IZGARASINDA KAŞAR PEYNİRLER ERİYİP KIZARANA DEK PİŞİRİYORUZ.AMAN SİZ MAÇA FELAN DALMAYIN YOKSA BENİM GİBİ ÇOK KIZARIR :))

AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: