21 Nisan 2012 Cumartesi

KURU PATLICAN DOLMASI

ÇOKKKK ÇOKKK PEK ÇOK SEVERİM KURU PATLICAN  DOLMASINI.KEBAPÇIYA GİTTİĞİMDE MUTLAKA BİR KURU PATLICAN DOLMASI BİRDE İÇLİ KÖFTE YERİM :)) NASIL BİR İŞTAH BU BÖYLE ALLAHIM :) NEYSE BENDE EVDE YAPIYORUM EV USULÜ TABİKİ AMA ÇOK LEZZETLİ DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.

MALZEMELER

20 ADET KURU PATLICAN
300 GR YAĞSIZ DANA KIYMA
1,5 - 2 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ ( BEN GÖZ KARARI KULLANDIM)
1/2 DEMET DERE OTU
1/2  DEMET MAYDANOZ
1/2 DEMET TAZE NANE
1 ADET BÜYÜK SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI ACI VEYA TATLI BİBER SALÇASI
KARABİBER ,TUZ, 1 TATLI KAŞIĞI SUMAK
1/2 ÇAY BARDAĞI NAR EKŞİSİ

1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA+BİR MİKTAR SIVI YAĞ+ SICAK SU
HAZIRLANIŞI

PATLICANLARI 1 GECE ÖNCEDEN KAYNAR SUDA BEKLETELİM.ERTESİ GÜN SUYUNU SÜZÜP SUDAN GEÇİRELİM.SOĞAN,MAYDANOZ,DERE OTU,NANEYİ İNCE İNCE KIYALIM,PİRİNCİ YIKAYIP SÜZELİM,BAHARATLARI,NAR EKŞİSİ,SALÇA VE KIYMAYIDA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.(BEN ELİMLE YOĞURA YOĞURA KARIŞTIRIYORUM :))PATLICANLARIN İÇİNİ DOLDURALIM AĞIZ KISIMLARINI SIKALIM BİRLEŞTİRELİM.O YÜZDEN ÇOK DOLU OLMASIN Kİ PİRİNÇLER PİŞTİĞİNDE ŞİŞECEKLERDİR.TENCEREYE AĞIZ KISIMLARI ALTA GELECEK ÇEKİLDE SIRA SIRA DİZELİM.SALÇALI SUYU HAZIRLAYIM DOLAMLARIN ÜZERİNE BİR ÇUKUR TABAK KAPATALIM VE SALÇALI SUYU ÜZERİNE DÖKELİM.KISIK ATEŞTE AĞIR AĞIR SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRELİM.

AFİYET OLSUN..

3 yorum:

Nesrin dedi ki...

Benim de çok sevdiğim bir dolma çeşidir, ellerinize sağlık:)

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

Ata sofrası dedi ki...

canım ellerine sağlık bende çok severim.hatta bir haftadır evdeki patlıcanlarla bakışıp duruyoruz.ama hiç yapasım yok:(banada bekliyorum.