15 Haziran 2009 Pazartesi

LİMON AROMALI PİRİNÇ PİLAVI

PİLAVIND ALİMONLUSUMU DEMEYİN BENCE DENEYİN.ÇOK BÜYÜK FARK YOK ZATEN LEZZETLİ HOŞ BİR AROMA SADECE DENEMESİ SİZE KALMIŞ BEN DENEDİM VE BEĞENDİM.



MALZEMELER



2 SU ABRDAĞI PİRİNÇ

3 ÇORBA KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE

2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN VE BİR MİKTAR SIVI YAĞ

BİR TUTAM TUZ

1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ

2 SU BARDAĞI SOĞUK SU



HAZIRLANIŞI



PİRİNCİ 30 DAK ÖNCEDEN SICAK SUDA BEKLETELİM.NİŞASTASI ÇIAKNA DEK YIKAYIP SÜZELİP.ŞEHRİYELERİ MARGARİN VE SIVIYAĞ İLE KAVURALIM PİİNCİ İLAVE EDELİM 2 DAKİKA KAVURALIM.TUZ VE SUYUNU İALAVE EDELİM.RENDELENMİŞ LİMON KABUKLARINADA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.KAPAĞI KAĞALI KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRELİM.DEMLENMEYE BIRAKIP SERVİS YAPALIM.



AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok: