MALZEMELER
2 SU ABRDAĞI PİRİNÇ
3 ÇORBA KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
2 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN VE BİR MİKTAR SIVI YAĞ
BİR TUTAM TUZ
1 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
2 SU BARDAĞI SOĞUK SU
HAZIRLANIŞI
PİRİNCİ 30 DAK ÖNCEDEN SICAK SUDA BEKLETELİM.NİŞASTASI ÇIAKNA DEK YIKAYIP SÜZELİP.ŞEHRİYELERİ MARGARİN VE SIVIYAĞ İLE KAVURALIM PİİNCİ İLAVE EDELİM 2 DAKİKA KAVURALIM.TUZ VE SUYUNU İALAVE EDELİM.RENDELENMİŞ LİMON KABUKLARINADA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.KAPAĞI KAĞALI KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRELİM.DEMLENMEYE BIRAKIP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder