10 Mayıs 2009 Pazar

ELMALI MUFFİN



DAHA ÖNCE DENEDİĞİM VE BİRDE MUFFİN OLARAK DENEDİĞİM BAYATLAMAYAN MİSS KOKULU KEKİMİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.



MALZEMELER


3 ADET İRİ KIRMIZI ELMA

2 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1,5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1 ADET VANİLYA

1 ADET KABARTMA TOZU

1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI (BEN FINDIK CEVİZ KARIŞIMI KULLANDIM)

1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN

2 SU BARDAĞI UN



HAZIRLANIŞI


YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM.YAĞ,VANİLYA,KABARTMA TOZU,TARÇIN,CEVİZİDE EKLEYİP KARIŞTIRALIM.ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELEYELİM VE KARIŞIMA EKLEYİP KARIŞTIRALIM.EN SON UNU İLAVE EDİP KARIŞTIRIP MUFFİN KALIPLARINA DÖKELİM.ÖNCEDEN160 DERECEDE SITILMIŞ FIRINDA PİŞİRELİM.


AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

elmalı herşeyi çok severim

ellerine sağlık
sevgiler

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

nunişimmmm
nefis olmuş muffinler,
ellerine kollarına sağlık canımın teeee içi:)

çok seviyorum seni çooook:)