28 Nisan 2009 Salı

İSLİM KEBAP VE KAYMAKLI HAVUÇLU,MISIRLI PİLAV


HER ZAMAN BİRBİYLE ÇOK UYUMLU BİR YEMEKTİR.İSLİM KEBABI YADA ÇÖP KABAP PİLAV İLE SERVİSİNDE.PİLAVIMDAKÜÇÜK DEĞİŞİKİKLER YAPTIM VE ÇOK LEZZETLİ OLDU MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.MELİSTE ÇOK SEVDİ.ZATEN O SEVMEZSE KESİNLİKLE BLOĞA KOYMUORUZ.ÇOK İYİ BİR GURME BENİM KIZIM:)))
İSLİM KEBAP İÇİN MALZEMELER
300 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 DİŞ SARIMSAK
1 TATLI KAŞIĞI KÖFTE BAHARATI
2 DİLİM EKMEK
TUZ,KARABİBER,PUL BİBER,NANE,KEKİK
3 ADET BÜYÜK BOY PATLICAN
1 ADET DOMATES
1 ADET ÇARLİSTON BİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA VE SICAK SU
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
HAZIRLANIŞI
RENDELENMİŞ SOĞAN VE SARIMSAK SUDA BEKLETİLMİŞ SIKILIP KÖFTE HARCINA KONULMUŞ EKMEK DİLİMLERİ VE TÜM MALZEME KARIŞTIRILIR.10 DAKİKA YOĞURULUR.İSTENİLEN KIVAMA GELDİĞİNDE.KLASİK KÖFTE ŞEKLİ VERİLİR.PATLICANLARIN KABUKLARI KOMPLE SOYULUR VE UZUNLAMASINA YAKLAŞIK 4 PARÇAYA KESİLİR.İNCE OLMASI ŞARTI İLE TABİ.PATLICANLAR SIVI YAĞDA HAFİF KIZARTILIR VE HAVLU KAĞIT ÜZERİNE ÇIKARTILIR.KÖFTEYİDE HAFİF KIZARTIP HAVLU KAĞIT ÜZERİNE ALALIM.VE BİR PARLICAN DİLİMİNİN ÜZERİNE KÖFTE KOYUP RULO ŞEKLİNDE SARALIM.İSTERSENİZ İKİ PATLICANI ARTI ŞEKLİNDE KOYARAKTA ZARF ŞEKLİNDE SARABİLRİSİNİZ.KÜRDAN İLE TUTTURULUR DOMATES VE BİBER DİLİMERİDE KÜRDANLARA BATIRILIP.FIRINKABINA DİZİLİR.SALÇA BİR MİKTAR SICAK SUDA ERİTLİR VE KEBAPLARIN ÜZERİNE DÖKÜLÜP FIRINDA KIZARANA DEK PİŞİRİLİR.
KAYMAKLI HAVUÇLU,MISIRLI PİLAV İÇİN MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 ADET HAVUÇ
1 ÇAY BARDAĞI KADAR KONSERVE MISIR
2-3 ÇORBA KAŞIĞI KAYMAK ( BU KAHVALTILARDA YEDİĞİMİZ KAYMAK)
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZOT
2 SU BARDAĞI SOĞUK SU
HAZIRLANIŞI
PİRİNCİ YAKLAŞIK 30 DAK ÖNCEDEN SICAK SUDA BEKLETELİM.NİŞASTASI ÇIAKANA DEK YIKAYIP SÜZELİM.HAVUCU SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYALIM VE 10 DAK KADAR HAŞLAYALIM.SIVI YAĞ VE KAYMAĞI TENCEREYE ALIP ERİTELİM SÜZDÜĞÜMÜZ PİRİNC, EKLEYİP 2 DAK KAVURALIM.TUZOT MISIR VE HAVUCUDA EKLEYİP BİR İKİ KAVURALIM.2 BARDAK SOĞUK SUYUMUZUDA EKLEYİP TENCERENİN KAPAĞINI KAPATALIM.SUYUNU ÇEKİNCE DEMLENMESİ İÇİN BEKLETELİM.
NOT: GENELDE PİLAV KARIŞTIRILMADAN PİŞİRLİR DENİR AMA BEN HEP KARIŞTIRIM ALT ÜST EDERİMKİ HER TANE AYNI DERECE PİŞSİN DİE.VE ÇOK BAŞARILI OLUR.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

İslim kebabı harika gözüküyor...
Pilavda kaymak olması çok ilgimi çekti ellerine sağlım canım öpüyorum:))

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

Oy oy oyyyy yerim ben o gurmenin ağzını gözünü her bitaraflarını:)))) yarasın melisime büyüsün anası gibi güpgüzel bi kız olsun:))))sizi özlediğimi hissettim birden...
en sevdiğim lezzetleri hazırlamışsın nefis görünüyor. ellerine sağlık nunişimmmmmm.
çok öptüm