4 Mayıs 2014 Pazar
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
YAZ GELİYORRRRR MANAVA ÇAŞIYA PAZARA GELEN SEBZELER MEYVELER BUNU MÜJDELİYOR :))) BAKLA DA KIZA SÜRELİ BİR SEBZEDİR,TAZESİ TABİ :)) TÜĞLÜ SEBZE MEYVE PEK SEVMİYORUM AMA MEVSİMİNDE BİR İKİ KEZ YİYORUM :))
MALZEMELER
1/2 KG TAZE BAKLA
1 ADET SOĞAN
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
DERE OTU
BİR MİKTAR SU
1 TATLI SİLME KAŞIĞI UN
HAZIRLANIŞI
BAKLANIN SAP KISIMLARINI AYIKLAYIP ORTADAN İKİYE KIRIN.SOĞANI MİNİK MİNİK DOĞRAYIP ZEYTİNYAĞ İLE SOTELEYİN.YIKAYIP SÜZDÜĞÜMÜZ BAKLALARI SOĞANLAR İLE KARIŞTIRIP BİR DAKİKA SOTELEYİN. TUZ,TOZ ŞEKER VE SUYU İLAVE EDELİM. UNU SU İLE ÇÖZÜP EKLEYELİM.BİRAZ KOYU VE HELMELİ BİR KIVAM VERECEKTİR.KAPAĞI KAPALI,KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKİP PİŞENE KADAR PİŞİRELİM.DEREOTU İLE SÜSLEYİP SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder