25 Ocak 2014 Cumartesi
ÇİÇEK POĞAÇA
ARTIK BAHAR GELSİN,YAZ GELSİN SICAK BASSIN BONCUK BONCUK TERLEYELİM ÇOK SIKILDIM BEN BU AYINDAN.ONDAN DOLAYIDIR Kİ HER YERİ ÇİÇEKLER BÖCEKLER İLE BEZEMEK İSTİYORUM :)))) MUTFAĞIMA ŞİMDİDEN BAHAR GELDİ HOŞ GELDİ :))) GÖRÜNTÜSÜ ÇOK ŞIK BU ÇÖREK POĞAÇA KURABİYE TARZINDA OLAN ŞEYLER ÇOK GÜZEL BİR FARKIDA HAMURUN İÇİNDE LABNE PEYNİRİ OLMASI :)
MALZEMELER
1 PAKET LABNE PEYNİRİ
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2 ADET YUMURTA ( BİRİNİN SARISI ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN AYRILACAK)
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ADET KABARTMA TOZU
4-5 SU BARDAĞI UN ( ALDIĞI KADAR)
İÇ MALZEME
PEYNİR VE MAYDANOZ
İSTEDİĞİNİZ İÇ MALZEME
HAZIRLANIŞI
POĞAÇA MALZEMELERİNİ UN HARİÇ TÜM MALZEMEYİ YOĞURMA KABINA ALINIZ VE YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDEREK YOĞURUNUZ.YUMUŞAK BİR HAMUR ELDE EDECEKSİNİZ.YUKARIDA FOTOĞRAFTA AYRINTILI GÖSTERDİĞİ GİBİ ŞEKLİ VEREBİLİRSİNİZ.BİR PARÇA HAMUR KOPARIN ELİNİZ İLE AÇIP ORTASINA İÇ MALZEMEYİ KOYUP TEKRAR YUVARLAYIP TOP HALİNE GETİRİN ELİNİZ İLE BASTIRARAJK YASSILAŞTIRIN.BIÇAK İLE ORTASI KESİLMEYEVEK ŞEKİLDE PİZZA DİLİMLERİ KESİN.KESİLEN PARÇAYI BURGU ŞEKLİNDE ÇEVİRİN.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE SIRA SIRA DİZİ.ÜZERİNE AYIRDIĞIMIZ YUMURTA SARISINI SÜRÜP ÇÖREK OTU İLE SÜSLEYİN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARANA DEK PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder