8 Ekim 2013 Salı
PANCAR TURŞUSU
KIŞ GELDİ HAVALAR BUZ GİBİ OLDU PAZAR,MANAV TEZGAHLARINA KIŞLIK SEBZE MEYVELER GELDİİİİ :))) PANCARI ÇOK PEK ÇOK SEVERİM BEN SALATALARDA HARİKA TAD VE LEZZET.BU YAPTIĞIMIDA KAYINVALİDEMDEN ÖĞRENDİM VALLA KOMPOSTO DESEN DİİL TURŞU DESEN DİİL AMA ÇOK LEZZETLİ BİŞİ :))) MUTLAKA PANCAR SEVERLER DENEMELİ
MALZEMELER, ( İSTEĞE BAĞLI)
5-6 ADET KÜÇÜK BOY PANCAR
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
ZEYTİNYAĞ
BİR TUTAM TUZ
BİR KAÇ DİŞ SARIMSAK
HAZIRLANIŞI
PANCARLAR KABUKLARI İLE GÜZELCE YIKANIR VE BOL SU KOYULARAK HAŞLANIR.ÇATAL KONTROLÜ İLE PİŞİP PİŞMEDİĞİNE BAKILIR.SÜZÜLEREK BIÇAK KULLANMADAN EL YARDIMI İLE KOLAYCA SOYULUR.İSTENİLEN ŞEKİLDE İSTER YARIM AY İSTER KÜP KÜP DOĞRANIR.BİR TENCEREYE İÇME SUYU,ŞEKER VE TUZ EKLENİR KARIŞTIRARAK ERİTİLİR.PANÇARLAR EKLENİR.SOĞUTULUR.ZEYTİNYAĞ VE RENDELENMİŞ SARIMSAKTA EKLENİP SERVİS YAPILIR.
NOT: BEN SARIMSAK KULLANMADIM.ŞEKER VE TUZ ORANI DAMAK TADINIZA GÖRE AYARLANABİLİR.BİRAZ TATLI OLMALIKİ PANCARIN YAVANLIĞINI ALSIN :)
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder