8 Mart 2013 Cuma

SOYA SOSLU, BALLI TAVUK

YUMUŞACIK TATLI-EKŞİ KARIŞIMI ÇOK LEZZETLİ BİR TAVUK OLDU.MAKARNA VEYA PİLAV İLE SERVİS EDİLİRSE TADINDAN YENMEZ :)

MALZEMELER

2 ADET TAVUK GÖĞSÜ
2 ÇORBA KAŞIĞI SOYA SOSU
2 ÇORBA KAŞIĞI BAL
2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
2-3 ÇORBA KAŞIĞI  NİŞASTA
2-3 ÇORBA KAŞIĞI MISIR UNU
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
KIRMIZI,YEŞİL BİBER

HAZIRLANIŞI

GÖĞÜS ETİ KUŞBAŞI DOĞRANIR.BAL,SOYA SOSU VE SIVI YAĞ DERİN BİR KASEDE KARIŞTIRILIR,KUŞBAŞI ETLER İLE MARİNE EDİLİR.20 DAKİKA KADAR BUZDOLABINDA BEKLETİRLİR.NİŞASTA VE MISIR UNU KARIŞTIRILIR.MARİNE EDİLEN TAVUKLAR UN KARIŞIMINA BULANARAK KIZARTILIR.BİBERLER JÜLYEN ŞEKLİNDE DOĞRANIR ÇOK AZ SIVI YAĞ İLE SOTELENİR.İKİSİ BİRLİKTE SERVİS EDİLİR.

AFİYET OLSUN

NOT: SERVİSTEN ÖNCE SUSAM SERPEBİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok: